Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia

BEMUTATKOZÁS

Budapest Európa szívében, az országos, transzeurópai és nemzetközi közlekedési folyosók kereszteződésében, stratégiai helyen található. Közép-Európa egyik legfontosabb gazdasági központja. Vasúton, közúton, vízen és levegőben egyaránt könnyen megközelíthető, közlekedési hálózatain jelentős az átmenő személy- és teherforgalom.

Budapest a legnagyobb magyar város, a lakosság mintegy 30 százaléka kötődik otthona, munkája, vagy tanulmányai révén a fővároshoz.
Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia a jövő vasútfejlesztésével foglalkozik. A fő cél, hogy megalapozott, az itt élők, az ország és a gazdasági szereplők szempontjaival is számoló, a XXI. század elvárásainak megfelelő fejlesztési dokumentum készüljön.

A vasúti közlekedés mindenki közös ügye, ezért fontos, hogy a lakosság és az érintett érdekcsoportok is elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat, közösségi tervezés formájában.

Köszönjük mindazoknak – magánszemélyeknek és szervezeteknek, laikusoknak és szakembereknek egyaránt –, akik észrevételeikkel hozzájárultak a stratégia kidolgozásához!